Vad jag har hatat dig min kropp.

Kära kropp,

Detta är ett brev till dig. Ett brev till dig min kropp som jag har hatat så otroligt mycket.  Jag har tittat på dig och hatat dig i så många år. Inte haft kontroll över dig,  knappt känt dig.  Jag har gjort allt för alla andra men ingenting bra för dig. Trots att du har gjort så mycket för mig. Tänk alla steg vi tagit tillsammans, alla kläder vi har burit. Tänk alla kramar, kyssar och kroppskontakt.. Hur det pirrade i magen vid den första kyssen.  Tänk när vi förstod att ett litet liv låg där inom oss och hur det kändes när han rörde sig första gången. Du har burit mig genom så mycket under alla dessa år. Du har hört allt om mina hjärtesorger och vet allt om min lycka. Du vet hur jag tänker och hur jag reagerar i olika situationer. Du känner till allt om min osäkerhet, vet hur jag konstant varje dag tvivlar på mig själv men hur jag sen tar makten över tvivlen och går vidare i livet. Du vet hur rädd jag kan vara vid tanken på framtiden men vet också hur lycklig jag är över det liv jag lever just nu. Alla beslut jag tagit och allt som bara blivit, överallt har du varit med. Minns hur jag tog på mig min bröllopsklänning och hur vi gick tillsammans upp i kyrkogången för att bli ett med min man. De platser vi besökt och de människor vi träffat längst vägen. Hela tiden har du burit mig, hållt mig frisk och aldrig klagat. Jag har aldrig tackat dig, aldrig gett tillbaka.  Och hela tiden har du liksom bara varit där. Hållt dig frisk och stark. Men jag vet precis som du att om jag hade fortsatt hata dig, fortsatt misshandla dig, så hade du inte klarat det längre. Allt går väl när man är ung, men ju äldre man blir desto svårare blir det att återhämta sig.  Så nu är det dags för mig kära kropp att tacka dig för allt. Tack för att du klarat av att bära 4 barn. Tänk, 2 st samtidigt utan ett enda problem. 3 förlossningar helt normala utan komplikationer. Fantastiskt! Tack att du aldrig har klagat trots att jag tyckt så illa om dig. Och tack att du höll ut, tills jag fattade hur fantastisk du är. Förlåt för alla år av misshandel och tack att du gensvarar så fint när jag äntligen satt fokus på dig. Nu är det du och jag mot världen. Vi ska bli starka och vi ska bli bästa vänner. Vi kommer inte bli perfekta, ungdomens flärd är borta. Men vi ska bygga upp oss och formas till något fantastiskt och unikt du och jag. Jag ska träna våra muskler, öva på vår kondition så vi håller oss friska, starka och levande länge. Och jag lovar att bara ha snygga kläder på mig 😉

Tack fantastiska kropp för allt du har gjort för mig och förlåt att jag hatat dig. Du har alltid varit perfekt!IMG_2816

 

 

One thought on “Vad jag har hatat dig min kropp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *