När allt blir till att handla om vikt!

Hej!

Hoppas att ni har en rofylld söndag. Vår är lite lätt kaotisk för barnen har en tendens att bråka endel när vi bara är hemma. Det tar ett tag innan de kommer in i nån slags lunk och bara leker. Men vi har tagit det lugnt i dag. Försökt i alla fall. Jag har väl höjt rösten oftare än jag brukar för 4 barn hemma som inte får spela vare sig spel eller se på teve blir lite lätt intensiva 😉  Men snart ska vi gå ut i dimman som ligger som ett lock över byn. Det är marknad i vår lilla by i dag och min äldste son gick precis i väg för han ska stå och sälja grejer i hop med sin klass. Vi ska i väg också snart och planen är att köpa en adventskrans som är gjord av pensionärerna i byn 🙂

Jag har snart ätit LCHF i 1 år och mycket har hänt sedan dess. Inte bara rent kroppsligt men också hur jag ser på mat och ätande. Är det en sak jag har sett så är det att många “snillen spekulerar” inom denna världen. Recept är väldigt ofta ganska dåliga och otillräckliga och många äter så mycket konstig mat. Jag vill ju kombinera min kost med att äta så ren och naturlig mat som möjligt också och då ingår det inte att äta billiga färdigköttbullar eller råa korvar. För mat handlar inte bara om vikt, det är större än så . Det är det min titel på bloggen vill förmedla, ÄTA ÄLSKA LOWCARB. Alltså mat handlar om kärlek, relationer, gemenskap och glädje. Att inte äta grönsaker för att det har mycket kolhydrater samtidigt som man vräker i sig bacon är inget annat än galenskap om ni frågar mig. Jag tror på en varierad kost, jag tror på färgglad mat, jag tror på ren och närodlad mat. Jag tror på att lägga ner kärlek på maten och inte bara koka upp ett par korvar. Missta er inte för att jag lever som jag lär rakt igenom för det gör jag inte. Jag är bara människa och här i Schweiz där man inte har skolmat på samma sätt som i Sverige måste jag laga 2 mål varma mat/dag till barnen samt frukost och mellanmål. Det är ett heltidsarbete om jag aldrig skulle köpa några färdiga produkter. Mina barn älskar korv tex (alla utom 7 åringen) och de får korv ibland. Det finns bättre och sämre korv och jag försöker köpa den bättre. Mina barn får flingor på helgerna och sötad youghurt ibland när jag inte orkar göra egen smoothie eller youghurt.Jag är bara människa som sagt. Men mitt mål är att göra så mycket BRA mat som möjligt till alla hela tiden. Jag vill laga god mat, mat som jag lagt ner kärlek och tid på och som jag vet att mina barn mår bra av, växer av och blir starka av.  Men jag vill också ge dem det sociala med maten, att sitta ner med tända ljus äta god mat och samtala om livet och saker som hänt dem. Respekt för mat, att det inte är något man bara tar för sig och slänger i väg om man inte orkar. Det är så många aspekter av maten jag vill förmedla och det enda jag INTE vill förmedla handlar om vikt. För visst, jag har gått ner i vikt och det har förändrat mitt liv på många sätt. Men jag tänker inte bli en sån där mamma som pratar om vikt hela tiden, det tror jag inte gynnar någon och speciellt inte ens barn. De kommer behöva brottas med det så småningom ändå och då hopps jag kunna vara en sund molpool till det. Där rörelse och mat är något positivt, något härligt och något naturligt. Inget konstlat. Och det är därför LCHF har funkat så bra för mig. Det handlar om riktig mat och inga kaloriräkningar.

Mat handlar inte bara om vikt. Mat handlar om så mycket annat. Jag önskar att fler LCHF:are kunde inse det. Att de kunde få en balans till mat och ätande och lite sundare inställning. En person jag tycker har fantastiska recept och atmosfär är Jills Mat:     http://www.jillsmat.se/

Det var allt från mig i dag!

Kika gärna in på instagram : lchfannaschweiz, ikväll blir det Coq au Vin till middag, det får ni inte missa 😉

kramar!!

Anna

IMG_2720

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *