Monday lovely Monday!

Hej min vän!

Jag sitter med öppen altandörr, lyssnar på radiodokumentär och försöker städa. Det är fasligt dammigt här hemma nu efter en helg hemma med 6 personer. Det blir snabbt stökigt och smutsigt i ett hushåll med så många människor speciellt om man är mycket hemma som vi ändå är. Visserligen är vi ofta i väg under helgen men det blir ändå smutsigt. Så jag tar ett rejält tag här hemma denna förmiddag för att sen  i eftermiddag gå till en lekplats med mina små. De stora har heldag i skolan och ska sen vidare till Svenska Skolan i 2 h och kommer hem först efter 18. Långa långa dagar…

Helgen har varit fin. Lördagen var dimmig till en början och vi åkte hela familjen till en närliggande stad för att heja på 10 åringar som spelar fotboll.  Bredvid låg en liten gårdsbutik som såljer ägg, grönsaker och frukt där vi handlade lite och så åt vi mellanmål på en restaurang där. Dimman lättade aldrig riktigt. Efter det åt vi lunch hemma och sen åkte vi till en lekplats och hängde, och spelade boll. Passar på att var ute så mkt som går när solen lyser och temperaturen går upp till 16-18 grader i november!! I går hade vi slappardag och sen åkte vi till en stor lek och aktivitetspark där barnen återigen spelade boll och sparkade sparkcykel. Det är skönt med såna helger ibland när man vet att många helger framöver är fullbokade.

10426250_10152364831586524_7840159191957137780_n

Om ungefär 20 dagar ska jag opereras. För er som inte vet har jag fasliga åderbråck. Det sista halvåret har jag dessutom börjat känna av dem rent fysiskt, innan var det bara psykiskt jobbigt att ha såna hemska ben. För de är groteska åderbråck jag har;) Men snart är de borta och jag hoppas det går smärtfritt och bra att operera. Nästa sommar är jag förhoppningsvis i målvikt med snygga ben utan åderbråck 😉 Det känns helt konstigt men fantastiskt. Känslan av att ha tagit kontrollen över sitt liv är magisk. Att känna hur man med ett beslut faktiskt kan ändra sin livsinriktning är helt otroligt. Att i och med det våga mer och framförallt bry sig mindre. Kanske låter lite konstigt men nuförtiden bryr jag mig mindre om hur jag ser ut. Alltså, inte så att jag inte älskar att köpa kläder för det är roligare än någonsin. Men jag bryr mig inte om vad andra kanske eventuellt tänker om mig. Jag tänker inte i form av att vara tjock eller inte tjock, jag är frisk både fysiskt och psykiskt och känner mig nästan oövervinnerlig. Jag försöker inte  vara andra människor till lags hela tiden, försöker inte hänga med i allt och med alla och försöker inte få andra människor att vilja hänga med mig längre. Jag var sjuk i “bekräftelsebehovssjukan” förrut. Vill bli älskad av alla, ville vara vän med alla. Alltså missförstå mig inte, om alla vill älska mig så varsegoda ;)!!  Men jag försöker att inte bry mig om de andra längre. Jag är inte helt där för ett helt liv av bekräftelsebehov, av osäkerhet och av rädsla för utanförskap går inte att bryta så snabbt. Men jag är medveten om mig själv och mina problem och medveten om att jag inte kan bli älskad av alla.

Nu måste jag fortsätta jaga fatt på dammtussarna så vi kommer ut i solen sen 🙂

Önskar dig en fin vecka!

kramar Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *