Lång frånvaro på bloggen!

Hej på er!

Det har varit en lång frånvaro från bloggen. Mycket har varit på gång, skolan slutar för mina barn i morgon, vi har haft härligt besök från Sverige och massa att göra helt enkelt.
Jag har massa på gång personligen också men jag skriver mer om det när allt är säkert. Det kommer dock bli förändringar för mig till hösten (igen!!!) men hur osv vet jag inte med säkerhet ännu.

Jag sitter i vår vinterträdgård med vidöppna fönster och lyssnar på musik som dånar. Ja inte från mig men någon annan. Det är en blandning av tysk schlager och “I will survive”, en salig blandning med andra ord.  (nu kom gangam style också….)
Barnen är i skola och på dagis, maken på jobbet. Jag hemma. I går var jag och maken i Zürich nästan hela dagen. Det var ren och skär äktenskapsterapi 😉 Man behöver ensamtid som par, så är det bara. Det behöver inte vara fancy, det behöver inte vara övernattning osv men lite tid tillsammans utan barn. Dessutom pratade vi ingenting om barnen under hela dagen, vi promenerade på ställen vi velat besöka länge. Hittade tillexempel Zürichs bästa kaffeställe i de lite skummare områdena i stan där det åker runt endel läbbiga män om nätterna och letar efter tjejer..
 Men kaffet var magiskt och inredningen ännu finare. Ibland hittar man små guldkorn helt enkelt.
Vi åt lunch på Europas äldsta vegorestaurant där vi även var på matlagningskurs i vintras. Det är som vanligt hur gott som helst och SÅ värt att det blir lite mer kolhydrater än vad som sig bör. Lite magknip får jag alltid efterråt men det är det som sagt värt.
I går vägde jag in på mig en vikt jag inte vägt på mycket länge. Jag har nu passerat ytterligare än magisk gräns och har nu blivit av med 22 kilon. Så jag belönade mig själv med att traska in på en butik i stan och köpa en ny plånbok. Nästa gräns är ytterligare 10 kg och då är det en ny väska om hägrar 😉
Det blir väl i höst kanske, lagom till min 30 årsdag vem vet?
Jag ser till att ge mig själv belöningar längst vägen. Det blir också små tecken för mig själv hur himla grym jag är och har varit.  Så varje gång jag ska handla nu (vilket är allt för ofta när man har 4 barn och ett alldeles för litet kylskåp) så kommer jag påminna mig om vad jag gjort och vart jag är på väg. Och vart jag aldrig mer ska tillbaka.

Den här sista månaden har jag börjat med pilates 1 gång/ vecka. Det är underbart på alla sätt. Så lugn och skön stämning under passet samt sjukt hård träning. Har fortfarande i dag fredag träningsvärk efter passet i tisdags. Det var ett grymt pass för mage och armar. Jag är hooked, pilates är helt min grej.
Till hösten kommer jag ta ett nytt steg i min träning är tanken. Mer träning både styrka och smidighet. Jag skriver mer om det senare men det känns spännande. Träning har blivit min livsstil så här på “äldre dar”. Jag sa precis i morse till maken att när jag var barn hatade jag de där brännbollsdagarna man höll på med i skolan. Sen kom jag liksom på att jag hatade allt var sport, idrott och rörelse heter. Ni förstår kanske varför jag i dag uppmuntrar mina egna barn till rörelse i alla former. Inte för att tävla osv men för att känna sig stark och bekväm i sin egen kropp. Det finns inget så hemskt som att hata och tycka illa om sin egen kropp som tonåring. Jag tror att rörelse från tidiga år kan göra bot på det.
Men visst är det underbart att det aldrig är  för sent. Och att man har makten över sin egen kropp.

Jag tror inte det kommer bli så flitigt bloggande i sommar. Vi åker på semester osv och man blir liksom lite mindre vid datorn när vädret är fint. Om det nu blir fint. Här har vi haft sisådär väder med endel regn men det har det visst varit hemma i Sverige också. Vi längtar dock ändå till Sverige nu, att få träffa familj och goa vänner!
Jag ska försöka blogga lite mer än det sista, men jag vet samtidigt hur jag är 😉

Här kommer lite bilder från sista veckan:

Här har ni mig på restaurant Hiltl i går . Vegetariskt buffe som smakar ljuvligt. Runt handleden är min Fitbit, 18 tusen steg tog jag i går utan att jag tränat något.

I onsdag var det en deppdag. Regn, grått och kände mig nere. Jag är ganska väder påverkad kan man säga. Men på kvällen sprack det upp och jag tog stavar och hörlurar i högsta hugg och gick ut. Vissa saker kan bara frisk luft och rörelse göra bot på. Som nedstämdhet tex. 

Detta kan vara världens godaste och enklaste mat. Tunn lövbiff med stekt vitkål. Går i ett naffs och smakar så gott. Hemmagjord kryddsmör hade vi redan i kylen så vi hade en enastående middag klar på 10 min. Not bad not bad 🙂

Här ser ni min nya lilla bebis. En glassmaskin med kompressor och hela baletten. Jag har hittils gjort chokladglass, osötad youghurtglass med citronsmak (som barnen HATADE ;)) vaniljglass och hallonglass. Maskinen kom i tisdags 😉 Känns enastående att kunna göra glass på eko råvaror helt utan massa tillsatser till barnen och själv bestämma hur mkt det ska sötas. 

Här är en helt vanlig Annalunch. Ägg, skinka, hemmagjord citronmajonäs (kan inte äta majonäs från butik efter att maken har börjat göra egen) avocado och grönsaker. Funktionellt, mättande och hur nyttigt som helst 🙂
Nu får jag avsluta detta blogginlägg. Jag ska strax snöra på mig mina skor och ta 1 h promenad ner mot sjön för att möta maken för en lunch. 
Sen i kväll önskade sig barnen en riktig festmåltid för att fira att skolan är slut. Det blir pizza och fanta 😉
Själv ska jag exprimentera fram ett lchfrecept på pizzadeg som jag hoppas kan bli bra för en gång skull. Sen ska jag göra en sats med glass till och inhandla lite strutar så har vi desserten klar. Helgen består av sommarfest med ett gäng vänner i morgon och grillning med ett par andra vänner på söndag. Fullspäckat av umgänge med andra ord, så som jag vill ha det! (om jag får ensamtid också mellan varven)
Puss på er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *