Tillbaka i verkligheten!

God morgon fina bloggläsare!

Nu är vi tillbaka i verkligheten igen. Ja nästan i alla fall. Barnen har fortfarande 1 veckas vårlov men den ska de tillbringa på en fotbollsskola i grannbyn så i dag och imorgon har jag bara twinsen hemma under dagtid. Killarna ser så mycket fram emot det, kommer vara ett par hundra barn från båda byarna och som det ser ut nu bra väder.
Maken är tillbaka på jobbet och på onsdag börjar min skola igen. Ska bli härligt att komma i gång efter ett långt lov som jag dessutom inledde med att vara sjuk veckan innan lovet. 4 veckor borta med andra ord. Men nu har jag en härlig och rolig termin framför mig med illustration, typografi och en lång kul 3D vecka. Allt kommer avslutas med en utställning i juli. Dessutom ringde en go vän från Sverige i går (som tidigare bott här i Schweiz) och sa att de förmodligen kommer på besök i juni.Sen har jag ju nästan glömt bort att jag ska till Italien igen (!!!) tillsammans med härliga vänner i slutet av maj början juni. Utan barn och män hela 3 nätter, ska bli riktigt mysigt och jag hoppas på fint väder!

Vår semester var riktigt bra. Vi fick massa tid med varandra och såg en massa vackra historiska platser. Bland annat var vi i byn Vinci där just Leonardo Da Vinci föddes.
Vi hade sisådär väder med endel regn men det gick förvånadsvärt bra. Lite bilstrul och massa god mat. Höll mig till min LCHF kost och åt endel grillade grönsaker under veckan. Men även fantastiskt god spenat. Frukostarna i början av veckan bestod av ägg och charkuterier. Ostar, salami osv, fantastiskt gott. Men även det tröttnar man ju på efter ett tag så jag gjorde nån slags improviserad kokosgröt med kokos (vanlig) och vispgrädde. Om man inte gillar den vanliga med kokosmjöl kan denna vara att rekommendera, smakar extremt gott (nästan för gott) till färska bär.
Alltså vanlig grädde som man värmer upp med kokos tills det blir den värmen och tjockleken man vill ha. Det blir lite geggigt och nästan som en dessert faktiskt.
Vi hann bränna av 2 ljudböcker under resan, världens bästa grej! Började med Bröderna Lejonhjärta och sen lyssnade vi på en bok som heter Doktor Proktor. Den ena lite läskigt mellan varven och den andra otroligt rolig.
När vi väl var hemma gick det snabbt att packa upp, få i gång tvättmaskiner osv. Packar man bra och strukturerat så går det snabbt även om man har 4 barn 😉

Resultatet från semestern trodde jag skulle vara +-0. Jag har visserligen gått mycket, tränat 1 gång och yogat en gång. Men jag har också suttit väldigt mycket stilla i bilen. Ätit endel nötter och druckit ett par glas vin. Men det visade sig inte på vikten inte, -1,3 kg under en semesterveckan då jag dessutom hade mina kvinnliga månadsbesvär. Det gör mig så glad och stolt samt taggad att kämpa vidare.

I går brände jag av ett Tabatapass och sen ett yogapass. Jag har bestämt att maj månad blir solhälsningarnas månad och jag ska göra ett par varje dag och verkligen få in ett flöde. Ska beställa ny matta också för den jag har är egentligen en fitnessmatta som är ganska rutschig.

Det känns härligt och peppande att gå in i denna vår. Jag gör ju detta tillsammans med mitt livs kärlek och han har också väldigt bra resultat. Om vi inte båda gjort detta är jag säker på att det inte gått lika bra. Man behöver varandras stöttning och tex på semestern var det tydligt. Om tex han inte ätit lchf hade han säkert köpt massa semestergott som man brukade göra och jag vet inte om jag hade pallat att stå emot den veckan med mens och allt. Men nu är vi tillsammans och jobbar som ett team mot ett och samma mål vilket är:
Ett hälsosammare, rörligare och gladare liv. Vi försöker att inte fokusera på mått och vikt (även om vi såklart väger oss) utan vill fokusera på att bygga upp en livsstil där rörelse och hälsa är viktiga ingredienser. Där vi lagar bra nyttig mat utan tillsatser med bra råvaror. Detta är inget projekt med en deadline, detta är ett nytt liv. Därför har jag heller inte satt några datum för när jag ska vara klar eller ha gått ner si eller så mycket. Det tar den tid det tar helt enkelt. Jag vill leva och må bra under tiden så det verkligen blir hållbart. Något har man ju lärt sig av de försök man gjort med viktväkare och pulver förr om åren 😉 Det måste vara hållbart och det måste funka i längden. Därför tar jag mig inte till gym flera gånger i veckan för det är inte hållbart då jag pluggar har 4 barn osv. För mig är hemmaträning varje dag hållbart, något jag verkligen kan göra. Gjort det i 2 månader nu, det känns redan som en rutin i livet. Sen bär jag på en dröm om att börja springa. Kanske är det möjligt till sensommaren/hösten. Jag vågar inte ännu då jag inte vill skada knäna men sen ska det inhandlas riktigt bra skor (sugen på barfotaskor) och ut i skog och mark. Längtan hänger liksom i hop med en längtan om att tillbringa mer tid i naturen som har så helande och läkande kraft.

Ta hand om er nu! Jag ska göra frukost till mina 4 vildbattingar och sedan ska de stora kläs i full fotbollsmundering för att sen spela hela dagen. De är lite nervösa men det släpper ju snabbt för barn.

Detta är en liten före och efterbild. Det är inte samma kläder, samma vinkel eller samma spegel men samma människa 😉 Fast 15 kilos skillnad. Syns på höfterna tycker jag och även överarmarna. 

Kokosgröt med bara kokos och grädde. Och en stor kaffe till det. Fantastisk frukost helt enkelt 🙂

Denna utsikt hade vi i Italien. Solnedgången åt detta håll och soluppgången åt det andra. Ljuvligt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *