Påskveckan :)

Hej kära ni,

Nu går vi in i en vecka som vanligtvis innebär chokladfrosseri för mig. Men eftersom jag inte äter sånt längre har jag helt glömt bort denna lilla detalj 😉
Måste åka och handla lite choklad och godis idag dock till barnen som förväntar sig ett litet påskägg med lite i. Men jag tänker mixa upp det med nån liten leksak så det inte blir för mkt socker 😉

Nu har jag ett långt vårlov. Det ska bli lite skönt att ta det lugnt med barnen, njuta av solen och ledighet. Barnens lov börjar om några veckor och sen drar vi i väg på semester 1 vecka. Ska bli fantastiskt med lite tid tillsammans helt utan krav och måsten.
Förr i tiden så har jag alltid “ballat ur” under semestertider och haft svårt om inte omöjligt att komma tillbaka. Denna gång kommer det inte bli så och det vet jag med största säkerhet. Jag har kommit en lång väg på min resa som även inneburit stora förändringar i mitt sinne. När man ska fira och ha det trevligt måste man inte alltid äta. Mat måste inte stå i centrum.
Sen har vi gjort det lite “enklare” för oss och hyrt ett hus med eget kök så vi kan laga den maten som vi vill ha. Det är en stor fördel när man är i Italien där pasta och pizza är själva ryggraden i  matlagningen. Men nu på våren/försommaren börjar alla goda färska grönsaker och bär komma, jag ser fram emot att gå på deras grönsaksmarknader och frossa i sparris, spenat och hallon 🙂
Något som kommer hänga med denna semester är träningsmatta, träningskläder och min i-pad. Jag kommer träna som jag gjort även där och ser fram emot att göra ett par yogapass i trädgården med utsikt över Toscanas kullar. Eller kanske ett vid havet? Ja ni ser, jag är bra på att göra romantiska bilder framför mig. Det blir säkert instängd i sovrummet men ändå, jag ska både träna och yoga denna semester!

När man bor utomlands och kan bestämma vad man vill lyssna och titta på från svenskt håll är det lätt att man blir lite nördig. Jag har ju nördat in mig på träning och lchf-kost som ni vet 😉 Lyssnar på podcasts, läser bloggar, följer instagramflöden osv för att hålla mig inspirerad och få mer ideer. När man bara lyssnar och läser på svenska om svenskar i denna lilla genre blir man nästan förvånad när man ser andra bloggar där man gluffsar i sig socker 😉 I min värld äter ju alla svenskar lchf . Men det handlar ju om att jag begränsar det jag tar in till just dem. Det är ett ganska roligt fenomen.
Ska bli väldigt kul att komma till Sverige i sommar och frossa i alla lchf-produkter som finns där. Eller inte frossa men ni förstår. Det finns ingenting sånt här och allt jag vill ha eller göra måste göras från grunden. Vilket i sig är en väldigt bra grej men ibland hade det varit gott med lite steviasötad glass till efterrätt. Fast jag är ytterst tacksam att jag inte har de möjligheterna för risken finns att jag hade överätit det i så fall. Men på semestern i Sverige kommer jag prova och det med basta. Innan dess kommer jag dock ha investerat i en glassmaskin och då ska här exprimenteras. Min nya grej är att prova hur lite sötning man faktiskt behöver. Barnen har ingen alls i sina youghurtar tex och jag gör ljuvlig kokospaj med hallon helt utan någon tillsatt sötning. Det behövs mindre än man tror när man väl har vant sig av.

Solen lyser och himlen är blå. Jag tittar ängsligt på väderprognoserna varje dag, 4 olika för att vara exakt. När man har haft fint väder så länge och väntar besök från Sverige vill man inte att det ska bli regn och kallt igen.Men det är ju april, då kan ju allt fortfarande hända. De ändrar varje dag och just nu ser det ut att bli bra väder. Men hur det blir vet man ju inte förrens just den dagen och inget kan man ju göra åt det oavsett hur många appar man har 😉

Ha en fin påskvecka!
kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *