Ny vecka, ny månad men samma gamla vanliga jag ;)

Hej vänner!

Jag sitter i soffan med en go liten 3,5 åring. De stora är såklart i skolan och lillan är med maken på jobbet för att sen åka på återkontroll hos ögonläkaren.
1 barn hemma. Det är så enkelt att det nästan är löjligt 😉
Min lilla dotter var stolt som en tupp när hon fick åka med pappa till jobbet. Ryggsäcken packad med lite pyssel och mellis, toffsar uppsatta och halsband på. Det är en fröjd att vara mamma på alla tänkbara sätt.
När jag började skolan var jag rädd att jag skulle få lite ångest över den frihet och det liv som de som går i min klass har. Den friheten man har av att inte ha barn och familj i unga år. Men vet ni vad, det är tvärtom. Jag satt i mina slappkläder i fredagskväll och kände att jag vill inte vara någon annanstans. Jag vill kunna lägga mig och sova 21.30 en fredag utan att känna att man missar en massa. Jag älskar att sitta med killarna i soffan på lördagar och titta på gladiatorerna eller att busa med dem alla 4 i badhuset som vi gjorde i går. Jag har hittat mitt livs kärlek vid unga år och vi har verkligen utvecklats tillsammans vilket inte är en självklarhet när man träffas så tidigt. Allt som man vill är ju att älska, ha någon att älska och dela livet med. Och det har jag. Tillsammans har vi 4 friska, fantastiska och galna ungar 😉 Vad mer kan man önska sig?

 Jag tittade på kort på mig själv i går. Skillnaden på 1 månad vilket faktiskt syntes. Det är främst på höfterna som det har försvunnit. Exakt där det måste försvinna på mig. Jag har ju inte den där väldiga magen utan hos mig är det lår och rumpa som är stora 😉 Det är lite jobbigt med kläder för tillfället för jag får ju inte över vad som helst över höfterna men i midjan är kläderna flera decimeter för stora 😉 Men det är angenäma problem.
Kan ni förstå att jag ätit lchf i 3 månader nu. Det trodde jag verkligen aldrig när jag började.
Vet ni vad de största fördelarna med lchf är?

– Det är ingen uppoffring eller något lidande. Denna resan har varit så enkel hittils att man nästan skäms. Jag har aldrig varit hungrig eller ätit något äckligt. Jag skulle säkert kunna gå ner ännu snabbare men vad gör det i det långa loppet om det tar 2 månader längre. Jag har inga tidsmål inställda, det tror jag inte på. Jag har en plan för vad jag VILL, dit kommer jag på den tiden det tar.

– Jag har hittat en livsstil som jag tror på. Detta är ingen diet, detta är inte tidsbestämt. Jag kommer aldrig äta kolhydrater på det viset jag gjorde innan. Jag kanske inte kommer vara så här strikt hela livet, men den mängden jag ätit socker på förr är förbi.  Fördelarna med detta är inte bara vikten, det är helheten.

– Det är så himla kul att laga mat på detta viset. Kreativiteten i matlagningen är fantastiskt. Lasange med Zucchini tex, godare än vad jag kan beskriva.

– Jag går ner i vikt. Det var därför jag började. Men jag trodde aldrig att jag skulle må så här bra under tiden. Jag har sagt det förr och säger det igen: lchf har blivit svaret på det längtan jag har haft att laga ren och hälsosam mat från grunden. Det finns inga genvägar, allt ska lagas från grunden.
Är det någon som kan förklara för mig varför det finns färdig majonäs att köpa när egengjord är godare och nyttigare. Den håller 3 dagar i kylen, inte flera år som färdiggjord. Eller såser, varför köper man färdigsåser? Jag förstår att ni alla inte har en såsmästare hemma som jag har men det kan man ju lära sig. Makens egna bea eller gräddsås är så god att jag vill hoppa ett kaninskutt.

Jag måste återigen bara tala om för er att jag inte bara äter bacon och smör. Inte alls. Många tror att man frossar i bara fett men då har man fått något om bakfoten.
Gårdagens mat var tex:

Frukost: Äggmacka. Alltså man tar 2 steka ägg och så lägger man massa goda pålägg mellan äggen såsom skinka, ost,sallad och gräslök. Mätt som en plätt ända till 13 (frukosten åt vi 7.30)

Lunch: Räksallad med ägg och hemmagjord citronmajonäs. No comments needed, APgott.

Middag: Entrecote med fänkål och rödlöksgratäng. I gratängen lägger jag soltorkade tomater och italienska örter och så kör jag den i vår steamer. Till de hemmagjort kryddsmör.

Mellan lunchen och middagen åt jag en babybel ost för att blev hungriga av allt simmande och lekande i badhuset.
Efter middagen åt vi en skål med blåbär, lite vispad grädde och mandelflarn till en kopp te. På helgen äter jag något utöver den vanliga maten men i veckorna håller jag mig till mina 3 mål om dagen. Dricker massvis med vatten såklart.
Är det någon som kan komma och säga att vi vräker i oss bacon efter att ha läst detta?
Nepp , trodde väl det 😉

Nu ska jag röja klart här hemma och sen träna! Eftermiddagen ska tillbringas i en liten stad vid sjön som heter Rapperswil. Leka i parken, handla i den lilla ekobutiken och njuta av solen!

kram på er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *