Lite grann om mens.

Jag sitter i skolan.Mitt tangentbord är tyskt sa det finns inte alla bokstäver som jag vill ha. Men det far ni leva med helt enkelt.

Av nagon anledning är mens ganska tabu. Det är ett naturligt tillstand som alla levande friska kvinnor maste ga igenom. Det är inget att skämmas över och inget som borde vara tabu. Om man inte har den när man vill är det ett problem och om man har den för ofta är det ett problem.Alla kvinnor har en relation till den, kanske männen ocksa.
Hur som, för mig har den varit ett stort problem sedan jag var liten. Alltsa sedan jag först fick den vid 12 ars alder. Den har smärtat mig nagot hemskt och jag har ofta varit sängliggande. Och jag har haft rikliga blödningar sa pass att jag varit hos läkare för det. Inte har det blivit bättre med barnen inte, snarare tvärtom. Jag far hemska pms “attacker” da jag mar sa sjukt daligt att det är svart att beskriva för nagon som inte upplevt det. Det har även varit en period för frossa för min del. Da pratar vi enorma mängder choklad. Enorma! Det har nästan varit tvangsmässigt utan att jag egentligen varit sugen för att trösta mig själv i denna hemska situation. Manga är gangerna da jag gratit över att jag ska behöva vara med om detta varje manad i typ 30 ar till. Jag är ju klar med barnen nu, kan man inte stänga av denna funktion i kroppen?

Men sa ändrade jag om kosten. Och började träna. Jag har tränat oavettt om jag har varit i denna period eller inte. Första gangen var jobbig, jag var sa van att gosa ner mig i soffan och möla choklad. Andra gangen gick bra. Inget sug men ganska jobbigt med kroppen som vanligt.
Och sa nu da, tredje gangen. Har tränat mitt program varje dag i över 1 manad och nu var inget undantag. Jag har tränat och ätit bra och knappt märkt av min mens denna manad. Det har inte gjort alls lika ont (!!!!!!) och mängden inte lika stor. Jag har behövt ta 2 piller under hela veckan, förr var det 3-4 per dag i ett par dagar atminstone. Förstar ni vad detta har gett mig mer livskvalite? Förstar ni vad jag mar bra av denna kost och detta levanadssätt. Första manaderna gick jag upp lite i vikt eller stod stilla denna period. Helt i sin ordning eftersom kroppen inte är sig själv. Denna veckan gick jag NER i vikt. Om jag kunde skulle jag skrika ut till alla jag känner att börja äta LCHF och träna. Lite varje dag är mitt motto, kör 20 min intensiv tabata och ca 15 min yoga. Det har gjort underverk i mitt liv och jag vagar saga att jag är som en vanlig kvinna nu. Inget sängliggande, inga 4 nattbindor under dagen. Näe, kan leva pa som vanligt och det är en revolution!

Nu ska jag fortsätta jobba pa här i skolan.  Har ett fotoprojekt pa 2 dagar som ska pabörjas och färdigställas!

Lev väl!
kram Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *