Vårkänslor!

Hej fina ni!

Jag hoppas att ni har haft en lika bra helg som vi har haft. Vår helg kan väl sammanfattas med lugn och återhämtning. Det är inte samma sak som att vi inte gör någonting men vi har inte stressat och haft oss.
Helgen började med att store sonen hade fotbollsmatch lördag förmiddag. Det var en riktig rysare som slutade med förlust men med 7-6 och det var riktigt bra fotboll. Så alla var glada och positiva, vädret var toppen och det var en go stämning hos både barn och vuxna.
Efter det åkte vi hem och lagade lunch, pannkakor till barnen och lchf-pannkakor med grönsaksstuvning till oss. Med andra ord en slags crépe. Ofantligt gott.
Vi åkte sen och storhandlade, extremt nödvändigt kan meddelas. Vi hade slut på typ allting hemma, tom pasta och ris förråden. Jo, mina barn äter fortfarande ris och pasta 😉 Fast i fullkornsform.
Vi gjorde sen mat och såg på gladiatorerna med de stora killarna. Veckans höjdpunkt enligt dem då de får snaska på sitt lördagsgodis (det som är kvar, de får en varsin påse (inte stor) med något som de får fördela själva under dagen). Ibland äter vi också något, lite bär eller nötter men i går kväll var jag inget sugen så då kan det lika väl kvitta.
Sov lite halvkasst i natt så jag fick sovmorgon till 10 sommartid. 9 egentligen då 😉
Åt sen långsam frukost innan vi packade i hop oss, kikade på kartor och tog oss en plats som heter Buechberg.

Vi lyckades ta oss till en vandringsled som är en pilgrimsvandring för katoliker. Vi kom fram till grillplatsen som då var upptagen så vi ställde våra väskor (man bor väl i säkra schweiz;)) och tog sen en promenad på ca 1 h. Det var som sagt en pilgrimsvandring så längst vägen var det små kapell och skyltar och framme vid den stora kyrkan var det små kyrkor också. Ganska facinerade för det är verkligen mitt ute i ingenstans. När vi sen kom fram till grillplatsen igen hade familjen som var där innan oss inte ens blivit klara med grillandet 😉 Ingen aning vad de har haft för sig under tiden. Men det gjorde ingenting för barnen sprang runt och plockade pinnar, gjorde slangbellor och pilbågar. Vi hade väl 20 plusgrader (minst) så det var en härlig dag. När grillen äntligen blev ledig så grillade vi våra korvar och vår ost och njöt av tystanden. Eller ja, kobjällrorna ekade mellan dalgångarna men det är ju bara härligt. Vi såg ett hus på vägen som jag blev helt kär i. Det händer ju ibland och i dag var en sån dag. Det låg längst en sluttning, de hade höns och kossor och huset var ett stort vackert stenhus. Och så utsikten såklart, alpmassiverna som breder ut sig som en kuliss. Nästan overkligt. En dag kanske man förverkligar sin dröm om att bli bondmora på landet 😉
Veckan som kommer går vi in i april och min aprilutmaning är att träna mitt dagliga tabatapass (20 min intensiv träning) varje morgon innan frukost. Det är en utmaning för jag är morgontrött men jag ser april som en försöksperiod och det ska väl även jag klara. Jag har även varit ett sockermonster innan och det har jag inte ätit på 3 månader nu 😉 
Vi hoppas att april bjuder på fint väder. 3 veckor vårlov har jag från min skola och det är uppbokat med lite av varje. 
Lev väl och ta hand om varandra!
kramar Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *