Väder kan vända snabbt men jag står fast vid mitt beslut!

Hej på er!

Efter att vi förra veckan hade sommar här  med temperaturer över 20 grader har vi nu fått tillbaka vintern igen. Det började snöa i går och även i dag, inget ligger kvar men ni vet sånt där äckelväder då det snöar och regnar på samma gång. Vi var hos vänner i går och helt plötsligt låg det tjock dimma över stan, det åskade till och så började det snöa. Nu lyser solen ute igen men det är såklart kallt. Det kan ju dock innebära att vi kan få till en helg till med skidåkning innan det är dags att packa in dem för i år.

Vi har haft en vecka av lite halvkrasslighet här hemma. Började med min 7 åring som var sjuk, sen blev jag lite knasig med magont och nu ligger maken däckad i feber och huvudvärk. Tack och lov att man bor i ett hus med flera plan för han kan i lugn och ro ligga under en filt och sova när vi stökar runt där nere.
Vi får hoppas att det är sluttampen av vintersjukdomar och att vi nu kan gå in i våren med friska steg.

Jag har ägnat dagen åt att fylla på kylen lite grann eftersom vi inte hann med det i lördags då båda killarna hade fotbollsturneringar. Söndagar har inga affärer öppet här så det är inget alternativ. Har tvättat undan lite, bakat frökex och barnen har målat med glitter. Sånt man alltid undrar efterråt varför man tillät det 😉
Måndagar är långa dagar för min 9 åring som först går i skolan till 16 (med lunchpaus mellan 11.30-13.30 som han tillbringar hemma) och sen direkt till grannbyn där Svenska Skolan har lektioner. Han kämpar tappert med svenskan i skriftspråk och tycker ingenting är logiskt. Vi pratar ju bara svenska så det kan han väldigt bra men skrivandet är jobbigt. Han tycker tillexempel att köttfärs skrivs helt dumt, det borde enligt hans tyska logik stavas schöttfärs. Jag förstår honom faktiskt, svenskan är inte ett lätt språk att lära sig.

Annars lunkar allt på bra här. Men jag har nog glömt bort att säga att min första milstolpe nu är nådd, 10 kg har jag gått ner nu! Jag har bara 2 kg kvar tills nästan mål men sen kommer det vara 10 kgs intervaller. De där 2 kilona är tills jag är nere under en vikt jag inte varit nere på sen jag var typ 19. Jag tycker verkligen att det funkar så bra med lchf. Vinsterna är så många och jag mår så bra. Att svälta sig är inte min grej, att gå runt att vara hungrig. Sen har det ju visat sig gång efter annat att det inte är det bästa sättet att gå ner i vikt heller. Ja, alla gör väl som de vill men om jag kan äta god mat tills jag blir mätt utan att räkna kalorier och ändå gå ner i vikt så är det fantastiskt! Det är inga 3 kilon i veckan men ett snitt på ungefär 1 kg ligger jag på och det är jag toppennöjd med! Ligger i konstant ketos också vilket är bra. Jag har varit lite slarvig med att äta lite för mycket bär det sista, det är både dyrt och inte helt bra för det triggar mitt ätande lite. Jag blir inte sötsugen men det triggar att jag vill äta mer för det är så gott 😉
Så nu ska jag dra in på det och bara äta det på helgerna har jag tänkt. Vi får se hur det går med det, hallon är ju så himla gott 😉
Målet är ju att bara äta när jag ska äta och inte äta mellan. Om ni hänger med ;)? Alltså 3 mål mat om dagen, varken mer eller mindre. Jag är inte i ett stadie att jag vill börja fasta, det kanske blir av om jag står still i vikt men det gör jag ju inte ännu.  Men så länge äter jag min frukost och njuter av det!

Så snart 3 månader med lchfkost och mitt beslut står fast. I går kunde jag till och med motstå svenska goda kanelbullar. Schweiziska bakverk har jag inga problem med men att mötas av en dofta av kanelbullar var lite plågsamt. Fast jag var aldrig frestad, det är liksom inte värt det 😉 Har man bestämt sig så har man ju!

Nu ska jag ta en kopp te och sen är det dags att hämta 9 åringen. Maken måste ju köra då jag inget körkort har (ännu) men jag får hänga med som stöd eftersom han inte är så värst pigg 😉
Ni vet hur män är när de är sjuka väl ;)?

Lev väl!
kram
Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *