Lite om stress!

Hej finisar!

I dag fyller min äkta hälft och man år. Jag var i stan på Kunsthaus med skolan i går och fick lite tid över att köpa ett par presenter. Det är svårt att köpa något till en människa som inget önskar sig och önskar han sig något köper han det själv. Dessutom nördar han rätt ofta in sig på områden och då är hans kunskaper inom området bättre än mina. Således kan jag ju inte köpa något utan att rådfråga honom vilket inte riktigt är syftet med en present.
Hur som, jag köpte lite nya fina vårkläder till honom, han är ju på samma resa som mig och har gått ner ett gäng kilon han med. Samt lite annat nyttigt och välbehövligt. Upplevelser är min nya grej, kul att hitta på små utflykter vi kan göra tillsanmans. Så jag filurade ut en grej vi ska göra i vår tillsammans med våra stora killar.

Idag är det ju egentligen skola för mig men jag är hemma, ska dit i morgon. Kände ett behov av lite tid hemma för att finna lite lugn så jag orkar vidare i livet. Ska dessutom se till att laga en brakmiddag till maken samt baka en lchftårta.
Tänkte att jag skulle spendera lite tid med mannen min också men vid lunch var han redan uppbokad så jag tänkte en promenad i solen. Då förslog han att vi ska åka och träna i hop på hans gym. Hans födelsedag så han bestämmer, gymmet blir det. Han vill nog bara glänsa och visa hur stark han har blivit 😉 Han lovade att vi kan ta en kaffe efterråt 😉

Det är intressant det här med avslappning och inre lugn. Det är inget jag har jobbat så mycket med förrut. Jag gjorde ett avslappnande yogapass en kväll och blev så avslappnad och lugn och sov sen så gott. Andningen är en stor nyckel i stresshantering och i går eftermiddag fick jag ett litet kvitto på att det ganska snabbt kan ge resultat.
Efter en eftermiddag i stan omgiven av massa människor väntandes på tåget på stationen där röklukten är det naturliga tillståndet gick jag på ett minst sagt knökfullt pendeltåg hem. Hittade såklart ingen plats och blev stående, trött i benen efter först ett par timmar på museet och sen ett par timmar i butiker. Kände hur irritation och stress kom över mig direkt som två små personer som börjar skrika i öronen på mig. Bestämde mig för att försöka hantera detta nu, utan barn och utan någon annan än mig själv att tänka på. Slöt ögonen och började andas djupt och följa med andetaget genom hela kroppen. Och vet ni, det funkade. 15 min senare gick halva tåget av och jag kunde lugnt sätta mig ner och åka vidare tills jag skulle gå av. Jag stressar såklart mindre när jag är själv än när barnen är med och det kommer bli en utmaning att hantera den biten. Jag blir en riktigt hemsk mamma ibland om stressen river i mig för mycket. Det känns rent fysiskt i form av hjärtklapppning men också rent psykiskt att jag blir arg lätt.
Men jag är en bra bit på väg och fortsätter att jobba på de bitarna!

För mig har det blivit en viktig del av min viktminskning, att inte stirra mig blind på vikt träning och kost utan att även jobba på mitt inre. Jag tänker mig själv lite som en lerklump som sakta men säkert börjar mjukas upp och formas om efter varsam bearbetning. Detta är en förändring för livet och ingen quick fix.

Nu ska jag fortsätta min förmiddag här hemma. Jag ska läsa, yoga och fixa och baka tills i eftermiddag. Sen blir det träning med maken i eftermiddag så om jag orkar ett kostologikpass i kväll det återstår att se 😉

Lev väl!
Anna

One thought on “Lite om stress!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *