Kolhydrater mot min vilja ;)

Hej på er kära läsare!

Himmel vad många ni är som klickar er in här på min blogg och vill följa min resa. Så roligt 🙂

Jag hade köpt världens bästa julklappar till min man i julas. Han älskar att laga mat så jag körde på det temat, en fin stekpanna och sen en matlagningskurs på världens äldsta vegetariska restaurang Hiltl (http://hiltl.ch/de/) . Maten där är magiskt god och stämningen är fantastisk till allt från härlig mångfald inom personalen till fina möbler. Bara en sån sak som mångfald inom personalen är grymt bra för ett företag. De har 300 anställda från 45 länder (tror jag det var, kanske 54 minns inte). Servitörerna är inte bara unga tjejer, nej det är medelålders män, knubbiga kvinnor, osv osv. Mångfalden är magisk för mig som besökare, man känner sig så himla hemma. Det finns kranvatten gratis till alla, bara det gör att man vill köpa dricka bara för att de är så “snälla” 😉
Hur som, matkursen köpte jag således redan i december och då har jag inte bestämt mig för min LCHF kost. I går bar det då av.
6 rätters middag skulle lagas av ungefär 12 pers som var där. Jag och Fredrik var ansvariga för Svartrotsoppa. Jag har aldrig lagat mat på svartrot innan men det blev kanongott 🙂 Det var ju dock lite problematiskt med alla kolhydrater när man inte kan välja vilken mat man vill äta själv. Det började tex med flammkuche som är en liten minipizza. Jag åt upp fyllningen vilket var rökt tofu och ost. Sen fortsatte det så, jag petade bort så mycket som gick av det jag inte ville äta men kände att man kan ju inte sitta här och se ut som en himla kräsen typ.
Desserten hade som tur är apelsiner i sig. Jag fokuserade på att äta upp dem och åt inget av moussen som var till. Eller rättare sagt, jag smakade en halv tesked men jag tyckte det smakade som rent strösocker så det fick vara 😉
Allt som allt så hade vi en fantastisk kväll! Kände mig lite uppblåst på kvällen men det var det i så fall värt som en ren upplevelse. Vi fick gå in i köket och titta, laga mat med en kock där och lära känna massa trevliga människor. Matmässigt var det inte värt det för det är inget som är värt avtramp för mig men upplevelsemässigt var det fantastiskt!

Idag kör jag i gång ett nytt träningsprogram som heter Kostologik30. Det är ett tabata inspirerat träniningsprogram. Kort men intensiv intervallträning varje dag 🙂 Kändes bra efter första passet i förmiddags, får se hur det känns i morgon om man ska göra samma sak men med träningsvärk 😉

Våren verkar vänta lite på sig ändå. Vi har inte snö men det är grått och ganska kallt i dag. Jag längtar hemskt mycket efter sol på min hud och härliga dagar utomhus!
Vädret till trots, nu ska jag snart stoppa ner de små i vagnen och sätta de stora barnen på sina cyklar och ta en snabb promenad ute. Får se till att ha vantar på mig bara för lördagens stavgång i regn och 2 grader ute gav nästan köldskador på händerna 😉

Lev väl!
Kramar Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *