Känner mig lite matt..

Godmorgon min vän!

Jag skrev ett långt inlägg i går om Mia Skäringer och hennes krönika i Aftonbladet. Jag var lite osäker på vissa formuleringar så jag väntade med att publicera det och tog en cykeltur med familjen längst sjöns andra sida till en liten hamnby där vi stannade och lekte på en lekplats och åt jordgubbar. Så på lekplatsen tittade jag snabbt på min telefon och såg denna bloggpost:

http://www.kostdoktorn.se/mia-skaringer-nya-ansiktet-provivas-sockerdrycker
(jag ska försöka lära mig hur man gör länkar klickbara)

kika in denna länken också:

http://www.naturligmatiskolan.se/2014/03/varfor-bloggar-mia-skaringer-proviva.html

Men när jag läste den blev jag så sjukt matt. Det handlade såklart inte om Mias personliga åsikter. Näe, hon är ansiktet utåt åt ett företag som livnär sig på socker vars nya slogan är: “Nu räcker det”. De vill såklart att folk slutar äta LCHF och fortsätta äta och dricka socker.
Det är därför hon helt utan kunskap skriver om en mathållning som hon faktiskt inte har koll på. De vill ju svartmåla för att folk ska sluta att tänka på socker som en bov. De måste ha ett bra reklambolag bakom sig och hur fick de Aftonbladet på tåget också?  Jag blir helt enkelt matt av hur kommersiella krafter alltid ska vara inblandade.

Jag skrev i går att jag förstår grunden i hennes krönika. I att vi måste sluta sträva efter perfektion i allt. Men jag tror inte ens jag orkar med denna diskussion längre eftersom jag inte vet om åsikterna är Mias eller provivas.

Nu är det dags för vanliga veckor igen efter typ 4 veckors sportlov. Jag hade först 2 veckor och sen hade barnen 2 veckor. Men nu är det vanliga veckor igen i en månad typ innan det är påskledighet. Jag har massa roliga projekt på G i skolan och våren är äntligen här!

Full fart framåt hörrni! Och jag har precis som Mia också sluta att trixa med min kropp och det är därför jag äter LCHF. Jag har slutat äta saker som är dåliga för mig, jag har slutat trixa upp och ner med mitt blodsocker! Jag har slutat att inte bry mig och jag har börjat att bry mig om min kropp, mitt liv och min framtid!

puss på er och ha en fin vecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *