God morgon fina värld!

God morgon!

Jag sitter i min vinterträdgård med utsikt över sjön och gröna kullar. På kvällen glittrar det från alla lampor men på dagen är det bara väldigt harmonisk utsikt.
Att bo så här på “landet” som vi gör sedan lite mer än 1 år tillbaka har haft bra inverkan på mig. Jag älskar att vara i stan och känna den pulsen men känner direkt att min stress höjs till en nivå som inte är trivsam i längden. Speciellt om jag är i stan med barnen, det gör mig nästan manisk. Det funkar ju ett par timmar eller en dag men jag är helt slut när jag kommer hem för man är på helspänn hela tiden så ingen blir påkörd, bortrövad eller bara allmänt knasig. Så fort jag kommer hem till byn där det är en slags “sjöluft” på våren och sommaren, man hör hur barn leker och fågelkvitter så blir jag lugn. Det största som finns i vår by är skolan och det är just runt skolstart,lunch och eftermiddagar som det är som mest ljud i byn. Men det är bara harmoniskt att höra barn som sjunger, pratar och leker.

Det här är utsikten jag har från en del av vinterträdgården. Denna bild är från en morgon i vintras. Om man sen flyttar blicken åt höger ser man Zürichsjön.

Jag har en sjukling hemma i dag. Eller rättare sagt han kräktes i helgen, hade hög feber i går och är ok i dag men får ju ändå vara hemma. Det brukar vara ett gott tecken den morgonen de vaknar upp och ber om mat. I går låg han och sov hela förmiddagen och låg mest i soffan och såg på film på eftermiddagen. Tack och lov har vi fantastiskt väder nu så jag kunde vara med de små i trädgården och leka trots att vi var förvisade till husarrest 😉
Det är sån skillnad på mig och hur jag trivs med att bara vara hemma sen jag började plugga. Jag njuter av det lilla med barnen, att leka i trädgården, hjälpa till att bädda för en docka, ta en promenad i väldigt långsamt tempo, baka och fixa. Det är ljuvligt nu när det inte är det ända jag gör längre. Jag har ett inre lugn numera för jag vet att på onsdag är det skoldags igen. Just i morgon är det studiebesök på Zürich konstmuseum. Ska bli väldigt kul.

Jag blir så glad varje gång som folk hör av sig som har läst i min blogg. Får lite mail och telefonsamtal om saker jag skrivit, att folk blir inspirerade osv. När jag startad bloggen så var det mest för att jag ville ha ett skyltfönster ut till folk så jag aldrig skulle bli frestad att lägga ner lchf. Det känns ju lite pinsamt om jag skulle göra det nu när jag har gjort det så här officiellt. Fast jag har ingen plan på att lägga ner, så bra som jag mår nu är magiskt. Kostomställningen har gjort mirakler med mitt psyke, jag har numera makt över mitt ätande, min kropp och mina behov. Och i hop med träningen känner jag att jag är starkare än någonsin. Sen har jag börjat med Yoga. Jag är medveten om att detta är “kontroversiellt” i de kretsar jag har växt upp i (frikyrkliga). Men om inte du dömer mig så dömer inte jag dig, ok? För mig har det varit en nyckel till att börja få kroppskontroll och ett inre lugn som jag så väl behöver. Jag har så lätt att stressa upp mig över det mesta. Att passa in, att vara en fantastisk fru, makalös mamma,göra helt rätt trots att man är utlänning, hitta min väg i livet osv osv. Det är ibland helt utmattande att hela tiden sträva och vilja nå längre och längre. Att då hitta sitt inre kompass och ledas av det känns fantastiskt. Jag är verkligen nybörjare på alla plan, det är riktigt krävande med yoga rent fysiskt men alla resor börjar med små steg. Ett litet steg i taget mot en starkare kropp och ett lugnare sinne.

Lev väl!
Jag ska ta mina små barn på en förmiddagspromenad i lugnt tempo, träna och fixa lite.
kramar
Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *