Ett litet inlägg om mat.

Hej käraste ni!

Jag är ingen bra bloggare. Man ska ju skriva ett par inlägg om dagen men det lyckas jag oftast inte med.  Hur som, kort recap från min vecka.
Sol sol sol. Skönt varmt väder. Införskaffat en ny vårjacka i kavajmodell och en ny scarf. Fast det vet inte maken om, då hade han låtit mig sova på soffan. Jag har säkert 50 olika modeller i olika färger för olika tillfällen vid det här laget.
Varit i skolan. Precis som vanligt får jag panik varje onsdag när jag får uppgiften och tidsplanen i min hand. HUR ska jag klara av detta. Jag är inte kapabel osv osv flyger genom huvudet. Så skräckslagen som jag är då, lika glad eller kanske ännu gladare är jag på fredag när jag åker hem med ytterligare en avklarad uppgift bakom mig.
Förra veckan hade vi produktdesign som tema och det var intressant. Kanske inte min grej men processen kring hur man skapar en produkt, miljö osv för en tilltänkt kundgrupp var intressant. Vi fick göra allt från kundundersökning, redovisa det osv. Gjort min livs första moodboard.
Kreativitet är så mångfacetterad och förra veckan kände jag hur jag faktiskt exploderade. Jag är ingen konstnär. Jag tycker verkligen om att prova mina vingar och prova nya saker men jag har inte 1000 konstideer i skallen som jag vill förverkliga. Min passion ligger i design, form, färg, inredning, arkitektur osv. Och där har jag 100 ideer, tro mig. Maken suckar nog en tung suck av lättnad ibland att vi inte bor i ett eget hus för jag är rädd att jag aldrig hade nöjt mig. När man hyr som vi gör så får man ju helt enkelt anpassa sig till vad man har.
Men det var i alla fall kul att känna att jag inom något faktiskt kunde spruta ideer. Och faktiskt få fram en produkt och sen redovisa resultatet inför 2 stora klasser. Allt på tyska, jajjamensan.

Har tränat varje dag i 2 veckor nu med kostologik30 upplägget. I dag börjar vecka 3 och tempot är mycket högre. Har även börjat träna yoga lite smått i och med passet och känner hur min kropp redan börjar bli smidigare.
När man har levt i stort sätt hela sitt liv och känt sig missnöjd med sin kropp och man sen helt plötsligt börjar känna att den här kroppen är faktiskt kapabel till en hel del.Det har jag känt 3 gånger innan och det var vid mina förlossningar. Då har jag varit sjukt stolt över denna kropp. Annars har jag absolut inte hatat den men inte känt någon glädje över den heller. Nu börjar kroppsglädjen faktiskt komma, jag börjar känna skillnad i styrka och uthållighet.
I hop med detta jobbar jag med det mentala och börjar känna en viss förändring där. Jobbar med min låga stressnivå, med mitt brusiga humör och med att finna ett inre lugn. Det känns bra, men jag är bara i början av en lång process.

Ja juste, jag skrev att jag skulle skriva om mat.
Så det ska jag göra helt enkelt. Jag har snart ätit LCHF i 3 månader och känner hur min inställning till mat sakta börjar förändras. Jag tycker fortfarande att mat ska smaka bra men det är inte alltid prio nr 1 längre. Mat är energi och föda. Mat behövs precis som vatten och sömn. Det måste inte alltid smaka toppen. Jag lagar dock bara mat med rena bra råvaror men för att ge ett exempel så är inte ägg det godaste jag vet. Vare sig kokt eller stekt, eller i röror osv. Men det mättar och  jag håller mig länge vilket gör att jag äter det varje morgon i en eller annan form.
Jag har helt tagit bort mellanmålen i mitt liv (i princip i alla fall). Jag håller mig mätt mellan de 3 måltiderna och behöver inte massa mellan. Man är så indoktrinerad med att man ska äta 5 gånger om dagen men sen när man inte hinner det så inser man att det faktiskt funkar bra utan.
I början av min lchfperiod behövde jag äta av saker som var tillåtna i lite högre grad. Jag åt mörk choklad, bakade bröd på mandelmjöl, åt bär osv osv. Nu har det behovet försvunnit. Har inte ätit choklad på evigheter och bakar i princip inget längre. Det har varit en process där man tar bort lite allt eftersom tiden går. Det kommer sig naturligt. Om jag hade sagt till mig själv hur jag skulle äta nu i början hade jag skrattat.

Nu ska jag duka av frukostbordet som fortfarande är belamrat med tallrikar, koppar och byttor. Förresten, en kul grej. I januari tog vi helt bort fruktyoughurt till barnen. Det var ganska mkt gnissel och gnäll men vi höll ut. Gjorde egen vaniljyoughurt på naturell youghurt, vaniljpulver och stevia. För ett par veckor sen tog jag bort stevian utan att säga något och de åt på som bara den. Så nu är det naturell youghurt med vanilj som gäller för barnen och det känns fantastiskt att veta att de inte börjar morgonen med massa onödigt socker. De älskar ju min kokosgröt också den äter det ganska ofta till frukost.

Men nu morgonfix, tvätt och träning!
Veckan ser strålande ut, maken fyller år på torsdag och då säger prognoserna 18 grader och sol! Me like 🙂

Lev väl,
Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *