En liten uppdatering från mig !

Lördag kväll och barnen sover. De stora var med och såg mello för det måste man ju se även om man bor utomlands 😉 Tack och lov sänder de live på svt.se. Barnen har verkligen börjat älska den lilla traditionen.
Maken däremot är i garaget vid 22.03 en lördagskväll. Jo du läste rätt 😉 Han har köpt nya grejer till sin cykel och vi har börjat nörda in oss lite på cykling här hemma. Det är ganska mild grad ännu men räkna med att vi har cykelbyxor om 1 år. Eller inte 😉
Det är dock ett väldigt roligt och bra sätt att ta sig fram och nu när man har två stora barn som kan cykla väldigt bra är det ett kul sätt att göra utflykter på. Vi har därför köpt 2 stolar till twinsen och planerar endel turer denna våren. Vi bor så bra nu nära sjön och ganska mycket platta områden. För annars är det ganska jobbigt att cykla här med alla kullar och berg men neråt går ju bra och sen platt. Hemvägen kan man rulla in cykeln på tåget om man inte orkar 😉 Har en känsla av att barnen kommer tycka den iden är rätt bra för det är en rejäl backe upp till vårt hus.

I dag har jag “unnat” mig lightdricka. Har varit så sjukt sugen på att dricka något som inte smakar vatten himla länge. Jag vet att det inte är bra på många sätt men jag var så sjukt sugen. Det finns inte (rätta mig om jag har fel ni som bor här) smaksatt mineralvatten här som hemma. Det är alltid sötat på ett eller annat sätt. Hittade vatten som var smaksatt med citron och sötat med stevia men det smakade apa och kändes onödigt. Så ni andra som bor här, har ni hittat det? Som typ Ramlösa Citron i Sverige. Jag har inte det under alla år men jag kanske inte har letat tillräckligt?
Så jag har festat loss på 2 glas Fanta Zero och till det åt jag färsk kokos. Vi köpte en kokosnöt i dag men det var inte den vi åt utan jag köpte färdig delad kokos i portionsformer. Himmelskt gott. Kokos är något jag aldrig kan få nog av heller i alla tänkbara former.

Det är konstigt detta med skrivandet. Så länge jag har känt att ni alla som läser är anonyma känns det ok. Men så fort jag börjar inse att folk jag verkligen känner läser får jag lite ångest. Speciellt folk som jag kanske inte känner väl men som följer för att vara lite snokiga typ. Alla ni mina goda vänner tycker jag bara om att ni läser men ja, det känns lite dubbelt med endel som man vet läser. Men det är nog bara att vänja sig vid det för jag tänker fortsätta bloggandet. Jag skriver ju inte så kontinueligt som ni märker, ska försöka bli bättre. Jag vill fortsätta vara lite mer djup och personligt men kanske ska börja lägga ut lite bilder och recept och så också. För att jag själv tycker det är kul och inspirerande.

Jag skrev om kokosgröt i förra inlägget. Det är något av det jag äter oftast till frukost.

Så här gör jag min kokosgröt:

1-2 dl grädde (beroende på hur många portioner man gör)
1 msk kokosmousse (smör)
1-2 msk kokosolja
1-2 msk kokosmjöl
eventuellt 1 ägg.

Börja med att ha i grädde och kokosmoussen så det smälter i hop och blir som en kokosgrädde (man kan också köpa kokosgrädde men det har jag inte hittat. Tror att kokosmjölk kan funka också).
Ha sen i kokosoljan och eventuellt ägget. Ägget gör att det blir mer stabbig och hård konsistens, jag har provat utan och det blir lösare och enligt mig bättre. Det är en smaksak.
I med kokosmjölet och vispa men ta snabbt av plattan då det blir tjockt ganska fort.

Jag servar ofta med mandelsmör 1 tsk samt en klick grädde och lite bär. Ibland har jag i lite kokoschips eller vanligt kokosraspel (heter det raspel på svenska eller är det bara jag som är tyskifierad?) .
Bären behöver jag för att det inte ska bli så mastigt. Det i hop med en kopp kaffe är det enda jag behöver en morgon, man blir riktigt mätt och håller sig ända fram till lunchen 🙂

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa vidare på Självkänsla nu av Mia Törnblom.
En av mina stora lchf förebilder My på http://www.lchfingenjören.se har läst den och blivit både stärkt och peppad. Alla borde fundera kring sin självkänsla lite då och då. Jag har lite problem med mitt självförtroende men det hänger ju ofta i hop med självkänslan så det ska bli kul att läsa vidare. Som sagt, jag är på en resa för att lära känna mig själv och utvecklas. Vill inte vara statisk utan hela tiden gå framåt i mig själv och mitt inre men också med alla yttre områden såsom arbete osv. Spännande är vad det är 🙂

Lev väl!
Stora kramar
Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *