Uppmuntran!

Hej på er!

Idag lyser solen från en klarblå himmel, dag kommer bli en bra dag.Började dagen med att göra kokosgröt som är så gott att man nästan tappar andan. Toppar gröten med lite mandelsmör och bär och man har en god och mättande frukost. Dessutom mejerifri vilket då gör att man kan äta mejerier vid ett senare tillfälle under dagen om man så vill. Har haft ett par riktigt bra strikta dagar och det ger belöning i form av viktminskning men främst skarpt sinne och fokus. Skallen blir klarare, jag känner mig piggare och får bättre fokus. Har nu gått ner 6kg och har 6 st kvar till mitt nästkommande mål som skall firas stort. Men nog om kilon. De vill jag inte fokusera på allt för mycket. Känslan av välmående och totalt ofokus på mat tycker jag helt enkelt är underbar. Trodde ALDRIG att jag skulle klara detta så länge, snart 2 månader på lchfkost och nu finns det ingenting som kan få mig att äta något utan för zonen. Det behövs inte,äter så mycket god mat ändå liksom 😉

Hur som, ordet uppmuntran kom till mig som ett litet ämne att skriva om. Pratade med min fina mamma i nästan 1 h i går och hon var så glad och uppmuntrande på många plan. Många som har övervikt har försökt kämpa förrut, många gånger. Kanske har man lyckats och sen gått tillbaka igen. Det har jag gjort, flertalet gånger. Ett par halvhjärtade försök och 2 st riktiga försök. Båda med viktväktarna och jag gick ner bra med båda men så fort man tappar fokus så går man upp igen, sakta men säkert. Sen har jag ju haft ett gäng graviditeter mellan allt detta också så jag kommer inte vara allt för dömande mot mig själv, de har funnits orsaker som gjort att det inte fungerat helt enkelt. Det känns annorlunda nu. På väldigt många sätt faktiskt.Och då kommer ord från familj och vänner som extra bränsle på glöden. Att få höra att någon tycker att jag skriver bra, att få höra att det låter annorlunda denna gång med det fokuset jag har. Det känns härligt. För det skulle likaväl kunna vara så att folk tappar tron och typ tänker:”ja vi får väl se”. Det är helt klart endel som tänker så, det märker jag.Men de tänker jag inte lägga min energi på. Jag har typ för mycket i livet som det är för att engagera mig i negativ energi.

Att tro på sina medmänniskor och att de ska lyckas i vad de tar för sig i livet kan vara A&O för dennes prestation. Människan är inte en ensam Ö, vi behöver varandra på så många sätt. Inte bara fysiskt genom kramar och kroppskontakt men även psykiskt genom att tala om för varandra att vi är betydelsefulla, att det vi gör spelar roll och att man tror på varandra. Jag tror på ett bygga upp varandra och aldrig tappa hoppet. Ord har makt men frånvaron av ord kan ha lika stor makt!

Nu ska jag fortsätta glida runt i min pyjamas,fixa och dona lite innan jag ska dra på mig mina promenadskor och gå ner till makens jobb för att sen fortsätta vidare tillsammans med honom över sjön och käka lunch.Det blir nog en promenad på ca 2 h i solen.

Lev väl!
kramar Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *