Varför? Och lite allmänt tröttbabbel…

Man kanske inte tror att det är sant men det finns de som ifrågasätter att jag vill gå ner i vikt. Inte bara LCHF utan hela grejen med viktminskning. För att jag genom det på något sätt skulle cementera de sjuka kroppsidealen vi har i dag.
Först och främst: Jag tycker också att kroppsidealen är sjuka. Det är en otrolig hets på att man ska vara smal, späkad, klä sig utmanande. Jag tycker att hetsen på kvinnor är helt galen men min viktresa handlar inte om det alls. Min resa handlar om att jag vill trivas bättre med mig själv. Den handlar om att jag vill leva länge tillsammans med min familj. Det handlar om personliga saker men det handar inte om att cementera skönhetsideal. Det är ungefär lika dumt som att säga att ni som redan är smala borde ju gå upp i vikt för annars stöttar ni skönhetshetsen.
Jag är ju bara en helt vanlig 29 årig tjej som så länge jag kommit i håg varit överviktig och som inte vill vara det längre. Och som har funnit ett sätt att göra det på som jag trivs bra med. För det gör jag verkligen, tro det eller ej. Äter så mycket god mat och är typ aldrig hungrig.
Har hållt på i snart 1 månad och hittils visar vågen -5 kg. Det stod ju lite still mellan ett par veckor så därför gjorde vågen ett språng denna veckan med -3,7. Men som sagt, jag tror det är 2 veckor i en egentligen. Det kanske kan hålla på så här snabbt ett litet tag till men sen kommer det ju stabilisera sig och gå långsammare.

Så här ser ett typiskt Anna mellanmål ut.
Turkisk youghurt, vispgrädde och bär som jag blandar i hop. Lite krossade valnötter över. Till det två st ketobollar. Det är smör, kakao, kokos, kaffe och eventuellt lite sötningsmedel i någon form. Men det behövs inte. Smakar otroligt gott till kaffet och mättar bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *