Kontunitet!

Jag vet att man måste skriva kontinuerligt på en blogg och jag ska verkligen göra mitt bästa. Det är dock svårt ibland att finna tid att sätta sig ner och skriva när man omges av en stor härlig familj och allt vad det innebär av logistik, tvätt, matlagning, snoriga små näsor och hostande små kroppar. Det är mitt i kallaste perioden och vi är konstant lite förkylda, jag knaprar c-vitaminer och har halsont varannan dag ungefär. De stora är friska, maken är frisk men de små är snoriga och har haft feber i perioder. Nu verkar vara en feberfri period, det tackar vi för 😉

Vet ni, det är himla tur att jag gillar cocos och nötter så mycket som jag gör. Det äter man nämligen en hel del vid en LCHF kost. Jag börjar sakta men säkert lära mig ett nytt sätt att laga mat och tycker inte det är så svårt längre. 3 veckor i morgon utan minsta socker och max 20 gram kolhydrater under en dag (varav det mesta kommer från grönsaker). Jag är så sjukt himla stolt över mig själv, för jag är ju som sagt en gottegris.
I måndags firade vi vår 7 åring som fyllde år. Började med en tur till stan och där lunchade vi. Vinkade sen av svenskbesöket och sen for vi hem. Väl hemma lagade vi mat och framförallt och dit jag vill komma är att jag bakade en sockerfri tårta. Gjorde botten på mandelmjöl, pofibrer , ägg och lite smör. Och så stevia i. Stevia, det nya naturliga sötningsmedlet som jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om eller ställa mig till. Finns det tillräckligt med underlag för att använda det?
Hur som, det jag skulle berätta är att jag nog inte tål det eller blir socker påverkad trots att man inte ska. För det smäller till ungefär 10 min efter att jag ätit något med stevia i (alltså ren stevia, inget uppmixat, de tål jag bättre. ) Får pang ont i huvudet, blir snurrig och dizzy. Alltså känns som att jag ser suddigt. Någon annan som upplevt samma sak när de ätit något med Stevia i?
Märker ingenting med Sukrin Melis eller blandsötning tex Erytitrol och stevia tillsammans. Men ren stevia gör mig knasig.
Så efter tårtätandet mådde jag inget vidare. Men de andra tyckte om det, åt och tänkte nog inte ens på att det var gjort på annat än socker och mjöl. I dag på kalaset gjorde jag dock en vanlig botten 😉

Jag märker att jag börjar få ett vägarbeteende som jag inte gillar. Jag vill gå ner i vikt men främst vill jag vara frisk och ha ett hälsosamt liv. Jag vet att viktminskningen är en bra effekt av det men jag vill inte ha siffror på en våg som det som styr mig. Det är dock väldigt enkelt och jag märker att jag väger mig så fort jag kommer åt. Inget bra tecken och framförallt inget som säger hur man mår eller vad som händer i kroppen. Det vet jag. Men ändå håller jag på. Funderar på om maken ska få gömma vågeländet och bara ta fram den en gång per vecka och så väger jag mig då. Jag vet faktiskt inte. Men det skrämmer mig att det blir en sån hets när jag borde mäta om jag mår bra. Och bra det mår jag, bättre än på länge faktiskt. Vågar inte ens tänka på hur jag skulle må om jag började äta kolhydrater igen. Får ju ont i magen av lite för mkt mörk choklad;)
Det är dock lättare att säga än att verkligen göra det där. Men om man säger det tillräckligt många gånger kanske man intalar sig att det är så och faktiskt slutar väga sig hela tiden? Vad tror ni? Vad har ni som läser för förhållande till vågen?
När jag inte är i viktminskingsfas så tänker jag inte på den. Väger mig ibland, ser till att jag inte går upp men inget annat. Lite ångest såklart men så är det väl. Men nu när jag ska ner så vill jag inget annat än att den ska visa minus, gärna flera gånger om dagen trots att det inte är varken bra eller realistiskt. Varför gör så mot sig själv när det bara slutar i besvikelse.
Mitt i allt detta har jag i alla fall världens bästa man. Han är helt enkelt grym på att uppmuntra och säga till mig på skarpen 😉

För er som har instragram, följ gärna mitt nya nick för just min viktminskning och kost. Det blir endel mat och så där. Jag älskar forumet för LCHF på instgram. Folk är så otroligt trevliga, snälla, generösa och peppande.

mitt nick är: lchfannaschweiz

För er som är mer intresserade av LCHF kolla in www.kostdoktorn.se
otroligt bra och matnyttig information.

På återseende! kramar Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *