Hur långa inlägg bör jag skriva?

Hej på er!

Hoppas er helg har varit bra. Vår har varit ganska lugn. Maken har ju varit i bergen och kom hem i går kväll. Vi åt raclett tillsammans. Fick tänka om lite där för det är ju både potatis och bröd i den maten 😉 Potatisen klarade vi oss utan, hade massa grönsaker till men som sagt brödet kändes tomt. Så jag slängde i hop Oopsies. Det är ett “bröd” på ägg och färskost. Det blev ok, skulle kunnat vara lite fluffigare men smakade väldigt bra med smält ost på.

Mina barn har alltid älskat “mammas hemlagade” saker. Så det tar jag helt enkelt fasta på och gör det mesta nu. Youghurten tex är bara naturell med vaniljpulver i. Och i lördags gjorde vi eget lördagsgodis. De älskar ju (!!!) redan mörk choklad så det var inga problem att få dem att äta det vi gjorde i lördags.
Fick tag på färska bär som vi sedan doppade i 75% choklad och lät stelna. Jag fick ont i magen dock efter ett par st bär, min mage har vant sig av med socker.

Well well, dagens plan är som följer. Greja hemma fram till 11.30 då vi ska åka in till Zürich med vårt besök för att äta lunch och gå på sightseeing. På stan ska jag köpa ketosstickor för att börja mäta det. Ketos är det stadiet man önskar komma in i när man slutar äta kolhydrater som sedan gör att man bränner fett. I kväll sen är det födelsedagsmiddag för min lille kille som blir 7 år i dag. Sen kanske jag måste baka muffins som ska med till hans skola. Har inga som helst problem med att inte äta det.

Hörrni, hur långa inlägg tycker ni är ok. Mina första har varit ganska långa och maken tyckte det var i längsta laget. Jag tror att jag kommer göra ganska varierat, vill skriva lite längre djupa inlägg men även såna här lite kortare vardagsinlägg. Är det jobbigt med för långa inlägg?
Får endel frågor om vad jag äter nu på lchf, ska skriva i hop ett inlägg om det sen.Men kan teasa lite med att det inte alls är så mycket bacon 😉

kram och ha en fin dag!!

Lördagsgodis 🙂

5 thoughts on “Hur långa inlägg bör jag skriva?

 1. Jenny_Max_Niklas

  Lycka till Anna med ditt nya liv med LCHF! Jag fick också ett nytt liv och vill aldrig tillbaka till det gamla… (-17 kilo det första året) Fast här i Schweiz tycker de ju att man är galen eftersom det inte ens finns någon diskussion om lågkolhydratmat – många hälsningar från Kanton Aargau, ganska nära Zürich förresten 🙂
  Jenny

  Reply
  1. LchfAnnaSchweiz

   Jag bor i Kanton Schwyz men precis på gränsen till kanton ZH. Vad härligt att det gått så bra för dig. Har du hittat ställen att få tag på tex Mandelmjöl osv som du kan rekommendera? Jag har fått tag på det mesta men tar gärna emot tips.
   Jag har inte prata så mycket om det med schweizare direkt. Pratde med en klasskompis förra veckan och de hade hört talas om det faktiskt. Var på Jelmoli och åt lunch i måndags och fick utan ris och bara med sallad. Ganska ofta tycker jag att det inte är några kolhydrater, tex en fitnessteller när man är ute i bergen. Visserligen ofta majs men ingen sallad. Eller käse und wurstsallat. Jag tycker att mycket är kolhydratfritt MEN som sagt, ingen diskussion kring det. Som med allt annat så kommer de väl 10 år efter Sverige 😉 Då kanske vi ska stå redo och starta upp en buissniess ;)?

   Reply
 2. noomi

  Nu har jag hittat till din blogg också, är inte sån som följer och läser mycket bloggar, men ska nog läsa ibland i alla fall. Kul att få en inblick i andras liv. Vad gott det såg ut med chokladdoppad bär! Men finns det goda jordgubbar så här års? Vi köpte jordgubbar till nyår och de var inte goda. Men vi ska testa med bär i helgen…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *