Ensamhelg med barnen!

Maken åkte med sin bror och en kompis till alperna tidigt i morse för att swischa ner för backen. De kom i går kväll och vi avnjöt en god lchf-middag med dessert i vår vinterträdgård i går. Det är kul att träffa människor man har känt länge vilket man nog kan säga att jag gjort med alla i går.
Jag är med barnen hemma och myser, i eftermiddag åker vi på lekland och sen affären för lite lördagsmys. Min dotter är väldigt sugen på att sy gardiner med mig så det ska vi nog försöka göra men vi får se.
Det känns så härligt att våren är på intåg. Visst, det är januari och kallt men vi är på rätt sida av året. Jag gillar det, känns spännande att ha ett helt nytt år framför oss. De sista åren har ju vi gjort endel förändringar kan man säga så vi får väl se vart i livet vi är om 1 år. En sak är säker och det är att 2014 blir ett bra år. Det vet jag. Min utbildning rullar på, jag är inte dödsnervös varje gång jag går dit längre, bara lite då och då 😉  I går fick jag hålla en spontan reflektion kring ett objekt inför 40 personer.På tyska. Det är så läskig men otroligt utvecklande. Vi har jobbat med lera och har 2 dagar kvar i det projektet vilket är väldigt roligt. Tiden bara flyger förbi när man sitter i ateljen med sin lerklump och sen formar något. Det är kul med kreativitet och processen som leder fram till ett färdigt objekt eller bild. För mig är det ofta så här:
1. Gaaah, vad ska jag göra. Jag kommer inte komma på något. Tittar runt på alla och får panik då alla ser ut att ha en klar plan..
2. Kommer på en sak. Börjar jobba, sitter med detaljer och jobbar i typ 1,5 h.
3.Börjar med en annan sak som kommer utav sig själv varpå jag jobbar på utan uppfattning om tid och rum. Objektet nästan skapar sig själv och lever ett eget liv. Försöker febrilt få in de sakerna jag jobbat med tidigare tills jag inser att: nehe, de funkar inte i denna nya formen. Börjar omforma de andra sakerna, får fram nya former och till slut står ett objekt där som jag inte hade tänkt mig från början.
Allt detta händer under ledning av en fantastisk konstnär som är verksam i London och kommer med så mycket bra feedback i skapandeprocessen. Jag känner att jag är på rätt plats vid rätt tillfälle.

Mitt i allt detta känner jag hur lchf faktiskt hamnar mitt i min kreativa spiral. En sak föder en annan och matlagning är otroligt kreativt. Det är utmanande att stå inför en uppgift med snäva ramar och veta att man måste ha något klart inom en viss tidsram. Maten ska vara klar inom en rimlig tid så barnen inte blir galna, skoluppgifterna måste vara klara för uppvisningen på slutet av dagen. Att då äta enligt vissa “regler” gör ju spelreglerna klarare och utbudet förminskas och då blir det faktiskt enklare att välja. Man vet ju att detta och detta äter vi inte nu så vi får jobba med det vi äter.På samma sätt som det är när man kommer in i skolans atelje och får uppgiften i handen och först bara: hur ska jag klara det? för att sen på slutet stå där med en färdig uppgift i handen utifrån de snäva förutsättningarna man har.
Jag gillar det. Det utmanar kreativiteten att inte få göra vad man vill utan jobba med de förutsättningarna man har. Jag har dessutom börjar gilla känslan av panik som uppstår när man står inför en ny uppgift och inte veta hur man ska lösa det för att sen jobba sig igenom det och faktiskt bli klar. Lyckas. Färdigställa.

Detta året blir mitt “Lyckas och Färdigställa år”. Jag har en historia av att prova på endel men inte slutföra. Inte dieter nu men generellt. Det är en svaghet jag har att dra mig ur när det blir jobbigt. Men 2014 är året jag ska färdigställa och lyckas med saker. Utbildning, viktminskning osv.
Jag har ganska klara målbilder, barnsliga kan tänkas men de funkar för mig. De tänker jag hålla lite hemliga ändå tills jag vågar berätta dem. Jag kan vara personlig men det går till en viss gräns 😉

kram på er! Njut av helgen, era familjer och frisk luft! Det tänker jag göra 🙂

2 thoughts on “Ensamhelg med barnen!

 1. Kristin Brohede

  Så roligt att få läsa din blogg Anna och få en större inblick i ditt och din familjs liv och vad du funderar på och går igenom. Tack! Du är en kämpe Anna, och det är så häftigt att se din resa och allt som du har varit med om i livet. Jag tror verkligen att ditt 2014 kommer bli fantastisk,t utmanande, spännande och glädjefyllt! <3 Det bästa ligger framför! Jag hejjar på dig! kramar <3

  Reply
  1. LchfAnnaSchweiz

   Ja du, jag kan inte säga något annat än att jag tror det gäller dig och din make också 😉
   Ni har ju något makalöst härligt framför er.
   Kul att du gillar att läsa.
   Fortsätt med det 🙂 KRAM KRAM!!!!!!!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *