Cola Zero och andra lightdrycker!

Ska jag ge mig på två inlägg på 1 dag alltså? Ja, jag tror det blir så.

Här sitter jag nämligen en lördagskväll i min ensamhet och dricker en flaska vatten. Inte för att jag måste. Med viktväktarna “skulle” man dricka ett visst antal glas vatten för att öka på förbränningen och så skulle man fylla i det i listan. Det skapade liksom ett måste, ytterligare ett tvångsbeteende i mig.
Nu däremot dricker jag vatten av andra anledningar.Mer att kroppen måste ha det och inte för att checka av en lista. Det enda jag dricker nu är just vatten, kaffe och the. Vin är ok med lchf men det är ju inget man dricker dagligdags ändå 😉
De som inte känner mig kanske inte vet om att just dryck har varit något som följt mig hela livet. Det började som barn där jag drack en 1,5 liters saftflaska (alltså ospädd)  på ett par dagar. Det innebär kopiösa mängder dryck. Jag har alltid druckit mycket men lärde mig aldrig som barn att dricka vatten. Det är något jag fått lära mig själv.
När jag började viktväkta kom lightdryckerna in i mitt liv. Det var ju så praktiskt att kunna dricka på utan att gå upp i vikt. Och dricka har jag gjort. Kopiösa mängder Cola Zero har konsumeras. Jag älskar smaken av kolsyrad dricka, eller gjorde i alla fall. Hade en flaska kvar förra helgen och jag öppnade för att smaka hur det smakar nu. Det smakade helt enkelt inte bra. Smakade mekaniskt, konstigt. Man ska ju helst undvika light på en lchf kost för att det kan trigga i gång sötsuget. Så nu har jag lagt ner det helt. Jag har alltså slutat helt med 2 saker jag varit totalt beroende av inom loppet av två veckor och dricker nu kopiösa mängder vatten. Kolsyrat och vanligt. Jag har ju druckit vatten innan också såklart till maten och så men inte som nu framför teven 😉
Jag kan nog fortfarande känna att jag saknar att dricka något som smakar gott. Alltså vatten är ju gott men på ett annat sätt. Men kanske inte är så konstigt om man har druckit sånt hela sitt liv. Man måste ju tänka på att vanor och beteender skapas under en lång period och det går inte på en halvdag att ändra på. Rom byggdes ju inte på en dag osv osv.
Men trots det måste jag få vara lite stolt över att jag numera bara dricker vatten. Så får jag hoppas att jag inte blivit skadad av all skit jag har hällt i mig under årens lopp..

Nu ska jag krypa ner i sängen!

God natt 🙂

One thought on “Cola Zero och andra lightdrycker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *