Antiklimax och planer för februari!

Hej på er!

I går kväll är min chokladätardag. Det betyder med andra ord att jag äter lite mörk choklad i någon form med minst 79% kakao. I går fick jag även tag på 100% choklad som jag hade med i baket.
Gjorde en plåt med LCHF snickers som innebär ett lager mörk choklad (smält först) i botten, ett lager jordnötter och osötat jordnötssmör i mellan och sen ytterligare ett lager mörk choklad över. Det går inte att föräta sig på, stört omöjligt 😉
Barnen åt med stor glädje då de älskar mörk choklad. Har massvis kvar i frysen som får vänta tills nästa helg helt enkelt 😉

Efter att de somnat satte jag mig ner och funderare och planerade för min träning. Jag älskar stavgång i friska luften.  Tog på mig mina träningskläder i morse och gav mig ut, hann 2 meter innan jag ramlade pladask då det är glashalt ute i dag. Snacka om antiklimax  då jag fick gå hem igen 😉
Men nu när det börjar bli ljusare ska jag få till det ett par gånger i veckan ändå, främst på helgen tror jag då jag gillar att få till det innan frukost. Jag har mitt PT pass hemma men i ärlighetens namn, det är enformigt efter ett tag och otroligt svårt att få till.

Läste på http://lchfklubben.se/minlchfresa i morse och han har startat en utmaning för februari som jag hänger på. Den handlar om att förändra något i ens liv i februari och då jag redan tagit tag i kosten är nästa pusselbit träningen.

Jag bor egentligen nära ganska många gym men har inget körkort och det försvårar då det inte finns något gym med gångavstånd, buss eller liknande.
Men i byn vi bor finns det en byförening och de har en “aerobic” grupp. Inte klassisk aerobic man tränar även med tyngder. Det är på måndagar och jag har 5 min promenad dit. Det är inte den mest hårda träningen då åldern på gruppen tenderar att vara relativt hög men hon som leder den har 3 olika nivåer man kan köra så man får upp ett ganska bra flås ändå. Dit kommer jag gå varje måndag utan undantag.
Sen finns det 2 olika studios i grannbyn med pilates, yoga och zumba. De har även en flamencogrupp, hade varit himla kul att testa. Jag måste göra saker jag tycker är roliga och att gå runt bland maskiner på ett gym är inte kul, träna crosstrainer i 45 är inte heller kul. Zumba är roligt  om än lite pinsamt ibland med alla höftrörelser 😉
Finns det plats i torsdagsgruppen för Zumba så blir det veckans andra träning. Det är vad jag får in i mitt schema nu, 2 gånger/vecka. Maken tränar på gym men har tid att göra det på sin lunchrast och det finns helt enkelt inte tid för mig att göra det. Men träna måste jag göra, mår otroligt bra av det. Det kommer med största sannolikhet vara tufft på torsdagar att komma hem från en heldag i skolan, äta och sen byta om och åka och träna men det får vara värt det. Styrketräning kommer jag börja med sen men nu är fokus kondition och få upp flåset.
Sen när jag har tid och ork kommer jag simma på fredagskvällar. Det är också i vår by och helt gratis då det är i skolans simhall. Öppet varje fredagskväll fram till 22 så jag kan till och med natta barnen och sen gå. Men det är inget jag kan räkna med att göra regelbundet varje vecka då min äldste son spelar fotboll på fredagskvällar.

Januari var månaden jag tog tag i kosten. Har kommit väldigt bra in i det nu. Fått in bra rutiner på tex frukost som var svårast i början. Kommit över den värsta perioden av magont, trötthet och huvudvärk och mår nu bara bra utan sockerfall, huvudvärk och annat elände.
Februaris utmaning blir att få till en träningsrutin som funkar för hela familjen och den är nu planerad.

På social medier finns februaris utmaning under hashtaggen: jagochminlchfresa
Där kommer jag tagga bilder som har med mina nya träningsrutiner att göra. Jag heter lchfannaschweiz på instagram för er som är intresserade. Där blir det mest mat och recept men framöver även träning 😉

Ha en fortsatt fin söndag! Killarna har scouter i dag då vi tänkte ta de små för en promenad i skogen där det inte bör vara lika halt som på gatorna 😉

One thought on “Antiklimax och planer för februari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *